Dr. Ioana Grigorescu

Am absolvit Faculatatea de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, devenind medic stomatolog.

In anul 2006, atat in cadrul Dispensarului studentesc Galati cat si in cabinetul particular fondat in anul 1991 de catre mama mea Doc. Durbaca Maria, am inceput concomitent, activitatea de medic stomatolog. Profesand sub atenta indrumare si supraveghere a mamei, care a contribuit semnificativ la formarea mea ca medic si ca om, oferindu-mi sprijinul, intelepciunea si experienta de care aveam nevoie, a fost locul unde am invatat cu dragoste in suflet si credinta in Dumnezeu sa practic aceasta profesie. In anul 2010 am devenit medic coordonator in reteaua scolara de cabinete medicale dentare, din cadrul Serviciului de Asistenta Medicala al Municipiului Galati.

Avand o viziune extinsa si moderna cu privire la profesia de medic stomatolog, propunandu-mi sa ating cele mai inalte standarde profesionale, mi-am dedicat timpul pregatirii si formarii mele ca medic. Cu convingerea ca atragerea de noi competente profesionale este necesara pentru perfectionarea continua in profesia de medic, in anul 2007, am absolvit cursurile de implantologie din cadrul Centrului National de Perfectionare in Domeniul Sanitar – Bucuresti, in urma carora am obtinut Competenta in Implantologie.

Am afirmat intotdeauna ca sanatatea este un lucru sfant, de care orice om trebuie sa beneficieze ,iar medicul este intodeauna obligat, atat moral cat si profesional, sa depuna toate diligentele necesare in rezolvarea cat mai atenta si corecta a fiecarui caz medical, indiferent de complexitatea acestuia. Astfel, in luna februarie a anului 2007, am inceput si activitatea de medic colaborator in echipa de garda a Spitalului Judetean de Urgenta” Sf. Apostol Andrei” Galati, tratand cu atentie, respect si profesionalism fiecare pacient aflat in dificultate.

Din nevoia si dorinta de a impartasi o parte din cunostintele si experienta acumulata de-a lungul timpului celor ce urmau sa devina medici, in anul 2008 am obtinut diploma de psihopedagogie, in urma absolvirii cursurilor Departamentului Pentru Pregatirea Personalului Didactic din cadrul Universitatii Dunarea de Jos Galati. Incepand cu anul 2009, am fost medic dentist asociat al Universitatii Dunarea de Jos Galati, la Facultatea de Medicina – Specializarea Medicina Dentara si ulterior, din anul 2015 februarie, angajata in functia de asistent universitar doctor si cateva luni mai tarziu, in acelasi an, 2015 septembrie, am obtinut Titlul Stiintific de Doctor in Medicina Dentara cu Teza de Doctorat “ Aspecte privind interventia Curbei Spee in geneza anomaliilor dento-maxilare”, avandu-l conducător științific pe d-nul Prof.Univ.Dr.Dragos Stanciu, din cadrul Universitatii de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, București .


De-a-lungul activitatii universitare am publicat numeroase articole in carti si reviste de specialitate regasindu-ma printre coordonatorii unei carti publicate si printre autorii unor capitole:

Coordonator carte si capitole in Progrese in Medicina dentara-vol.11, editura ARS DOCENDI, Bucuresti 2015.

Articole in reviste cotate ISI:
Ileana Ionescu, Anca Temelecea, Radu Patru Stanciu, Ioana Durbaca, Dorina Mocuta – „Marketing and economic aspects in dental medicine”- Metalurgia International – 2010; 15,2:95-97.ISSN 1582-2214, IF(2010).
Kiro Papakoka, Raluca Neamtu, Sergiu Drafta, Bogdan Dimitriu, Augustin Mihai, Ioana Durbaca – „Immunological aspects related to the biomaterials used in bone additions”- Metalurgia International – 2010;15,5:226-228.ISSN 1582-2214, IF(2010).

Articole in reviste BDI:
Ioana Grigorescu, Anca Temelcea, Radu Stanciu, Dragoş Stanciu, Elvira Dumitrascu – Patroi – „Curve of Spee in Phylogeny and the Expression of the Type of Activity of the Masticatory System ”– Analele Universitații “Dunarea de Jos” Galați, Fascicula XVII, Medicina. 2013; 2:91-94.

Ioana Grigorescu, Anca Temelcea, Radu Stanciu, Dragoş Stanciu, Daniela Mănuc, Elvira Dumitrașcu-Pătroi –„Research on the Dimensional Changes determined by Disjunction in the Median Area ”- Analele Universitații “Dunarea de Jos” Galați, Fascicula XVII, Medicina. 2013;2:123-128.

Am participat la numeroase cursuri de perfectionare, simpozioane si congrese, atat nationale cat si internationale, in domeniul medicinei dentare, fiind membra a unor organizatii profesionale:

• CMDR (Colegiul Medicilor Dentisti din Romania);
• SSER (Societatea de Stomatologie Estetica din Romania);
• UNAS (Uniunea Nationala a Medicilor Stomatologi);
• AMSPPR (Asociatia Medicilor Stomtologi cu Practica Privata Din Romania);
• ANRO(Asociatia Nationala Romana de Ortodontie).

In prezent, imi continui misiunea de a ajuta cat mai multi pacienti cu multumirea sufleteasca si profesionala ca orice caz rezolvat inseamna un pacient sanatos.

Doctor Grigorescu Ioana